Recept – broccoli&quinoa-biffar

Recept – broccoli&quinoa-biffar

Dålig bild tyvärr men god mat.

Igår lagade jag ju som sagt mat till Dina (som är vår praktikant här). Jag improviserade hejvilt men slutresultatet blev väldigt bra. Jag har alltid fått för mig att det är svårt att göra vegetariska biffar så igår tog jag tag i att testa . och det var super enkelt även om jag inte följde något recept. Mer biffar kommer det helt klart bli här.

I mina biffar har jag i (ca!!)
-2 små färska broccolihuvuden (ca 500gram)
-1dl okokt quinoa (jag använde vit quinoa)
-Parmesan (jag hade en bit på ca 3x3cm)
-3vitlöksklyftor (det smakade mycket vitlök så denna mängd går att minska)
-1ägg
-ca 0.5dl potatismjöl
-salt
-vitpeppar
-chilikrydda
-ströbröd

Gör såhär.
Sätt ugnen på 225grader. Koka quinoan enligt anvisningar. Hacka broccolin (ej stjälken) och dela parmesanen. Blanda ihop alla ingredienser utom ströbrödet i en matberedare (jag använde en plastbunke och stavmixer då jag tyckte det var enklast). Mixa ihop allt till en kletig smet. Forma till biffar (jag fick 6 biffar av denna smet) och vänd biffarna i ströbröd. Lägg i en ugnsform (gärna med olivolja eller annan olja på botten)  och ställ in i ugnen ca 20min. Vänd biffarna efter halva tiden. Superenkelt och supergott!

Jag serverade detta med klyftpotatis och en sås där jag blandade creme fraishe och Hot Chili-sås!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *