Dagens övervinnande

Dagens övervinnande

Dagens outfit. Som jag tycker är snygg men som jag inte riktigt trivs med. Dumt nog.
En tajt tröja istoppad i ett par tajta byxor. Något som gör mig väldigt obekväm just nu. Tyvärr.

Egentligen inte för att jag inte gillar min kropp. För jag älskar min kropp. Den är helt otrolig. Den har burit på två barn och ser fortfarande väldigt bra ut. Men annorlunda och det är där jag blir obekväm. Mina höfter är större och min mage ser bredare ut. Skinnet är inte lika stramt där som det  var innan mina barn och brösten har också tappat fyllighet.

Jag känner mig inte tjock. Jag är inte tjock. Jag är vältränad för att vara jag. Men min kropp är annorlunda, reagerar annorlunda och ser annorlunda ut. Och om jag är ärlig så är det ganska jobbigt för mig. Jag känner mig inte lika bekväm i heltajta kläder längre just för att jag inte känner igen min kropp i dem. Jag är bredare och ser bredare ut.

Men vet ni. Jag ska ha på mig tajta kläder ändå, just för att jag tycker det är snyggt. Och sedan ska jag inte tänka mer på det. Min kropp är bäst och den får ha på sig precis vilka kläder den vill utan att jag ska behöva vara nojig över det.

En kropp är bara som ett skal, ett skal som skyddar vem man egentligen är. Det som finns på insidan. Och jag värdesätter insidan så mycket mer än utsidan. Hos mig själv och hos andra. Jag ska fortsätta ta hand om min kropp så bra jag bara kan så vi kan vara vänner livet ut. Sedan fokuserar jag mer på vem jag är än hur jag ser ut.

2 thoughts on “Dagens övervinnande

  1. Så himla bra skrivet! Jag är inte heller bekväm i tajta kläder och är smal utan bröst 😉 men brukar köra på om jag har en tajt underdel så får överdelen vara lite slappare och tvärtom 🙂 då känner jag mig fin utan att vara obekväm 😀

    1. Så bra att du har hittat hur du känner dig bekväm 🙂 Men kom också ihåg att det är inget fel om du vill ha tajta kläder från topp till tå heller 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *