Insekter i maten :(

Insekter i maten :(

Usch. Min morgon blev inte alls som jag hade tänkt mig. Hade planerat en lugn morgon med pannkakor till frukost och en stor kopp kaffe i lugn och ro. Istället möttes jag av små plattbaggar i mjölpåsen. Fy, så vidrigt det är. Jag vet inte vad som har hänt men förra gången jag öppnade mitt skafferi var det inga kryp där men i morse var det fullt av dom. Så äckligt.

Har haft några förut men aldrig några mängder så har inte behövt ta till drastiska åtgärder. Kryp finns ju överlag fler av i detta klimat.
Men idag bestod min förmiddag av att rensa ut alla drabbade matvaror. Sedan städa hela skåpet, desinfektera och flytta ut alla torrvaror på balkongen så länge.

Jag ska åka och köpa insektsmedel nu så att alla små äckel dör. Sedan låta skåpet “vädra” ett par dagar så ingen överlevare lyckas fortplanta sig i min mat igen. Sedan flyttar jag in maten från balkongen igen. Fy så äckligt. Hatar kryp och det känns som jag har fått fånga miljoner av dem idag. Inte den starten på dagen som jag önskade mig.

 

Ett skåp tomt på mat och förhoppningsvis kryp.

 

One thought on “Insekter i maten :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *