Alex första ridlektion!

Alex första ridlektion!

Riding lesson

Ett filmklipp publicerat av Amanda Björk ♡ (@amandabjorkse)

Alex har haft sin allra första, riktiga ridlektion nu! Oh, vad stolt han var efter och han är helt redo att börja trava nu tycker han!

Jag och Ivo har pratat mycket om det här med Alex och ridning och det är ett svårt ämne. För visst vill vi att han ska rida och vi vill ju att han ska vilja ta över det vi jobbar med någon gång i framtiden. Men vi skulle aldrig tvinga honom till det om han inte vill. Vi har varit väldigt försiktiga när det kommer till ridning och hästar och nästan “hållit honom borta”. Nu visar han själv intresse för hästar och ridning och då kan vi spinna vidare på det.

Ivo och jag har bestämt att vi överlåter lektionerna till Petar, en av tränarna i stallet. Vi vill inte vara tjatiga, tråkiga föräldrar som förstör ridningen utan vi tror det är bättre att Alex får göra “sin egen grej” utan oss när det kommer till att LÄRA sig rida. Sedan kan vi fortfarande rida tillsammans, skritta av hästar med pappa och sånt där – men själva lektionerna får Petar ta hand om.

Sedan får vi se vart detta leder – kanske till en ny lite hoppryttare i familjen, eller en som älskar att skritta ut i skogen, eller en som inte vill se en häst någonsin igen. Det kan bara framtiden utvisa.

4 thoughts on “Alex första ridlektion!

  1. Måste säga att ni har ett otroligt vettigt tänk!
    Tror tyvärr många föräldrar “vill lite för mycket” när det gäller vilka intressen barnen ska ha. Speciellt när det kommer till ridning som är en livsstil. Bättre att barnet får ett eget val, kanske “kämpa” lite för att få rida.
    Roligt att följa ditt liv i Bulgarien 🙂

    1. Tack så mycket! Jag tror också att vi är på rätt väg även att det är svårt att inte bli för entusiastisk, såklart våra förhoppningar är att båda våra barn faktiskt vill rida i framtiden 🙂

  2. Så himla gulligt 😀 Önskar att man själv hade haft samma start i hästlivet med bra tränare och fina utbildade hästar 🙂

    1. Jaa, eller hur? 😉 Ja, grunden är väldigt viktig och jag är glad att vi har dessa möjligheter – om nu barnen vill såklart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *