Hur gör man med dagis?

Hur gör man med dagis?

Här i Bulgarien finns det två olika sorters dagis, småttingdagis för barn mellan 3månader-3år och sedan vanligt dagis från 3år upp tills de börjar skolan. Alex har fram tills innan sommaren gått på småttingdagiset och jag har varit så himla nöjd med det.

Lärarna där har varit fantastiska. Och jag menar verkligen fantastiska. Helt underbara, trevliga, pedagogiska och alla har verkligen älskat barnen och att jobba med barnen. Jag har känt mig så trygg att lämna Alex där och han har utvecklats enormt som person av att vara på sitt småttingdagis. De har fått hemlagad BRA mat, spelat upp teater för föräldrar flera gånger om året och lärt sig så mycket om hur man beter sig mot andra.

Nu har vi ju bytt dagis – för att Alex blivit för gammal för att vara på det dagiset. Och nya dagiset är, vad ska man säga…, rena motsatsen. Alex verkar nöjd när han kommer hem och pratar om vad han gjort och längtar tillbaka redan innan vi lämnat gården ungefär. Men jag är inte lika övertygad.

Det är en väldigt ansträngd stämning där och har varit sedan första dagen. Stressad och tillgjord. Lärarna är inte alls trevliga, säger knappt hej eller hejdå utan släpar bara in barnet ungefär. Igår när jag kom för att hämta Alex var dörren in öppen och man kunde höra Alex grupp. Det var sååååå högljutt, vuxna skrek, barn skrek, alla skrek och det lät som världens kaos. En mamma blev arg och gick in för att se vad som pågick. Hon kom sedan ut igen med sitt barn och gick..

Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har ingen bra magkänsla alls av detta dagis och min magkänsla brukar ha väldigt rätt. Lyssnar alltid på den. Och nu säger den “gå inte dit med ditt barn på måndag igen” typ. Det svåra är ju att jag inte pratar deras språk så bra så det är ju inte så lätt att ifrågasätta vad som händer. Får nog släpa med mig Ivo någongång nästa vecka så får han översätta alla mina frågor.

Hur hade ni gjort i min situation? Hur är ert dagis för era barn?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *