När började ni?

När började ni?

När började ni med smakbitar av “vanlig” mat till era bebisar? 
Vid 4-månaders ålder är det ju okej att smaka lite och Eli fyller ju 4 månader imorgon. Jag gav Alex en tesked banan om dagen ungefär i den åldern – mest för att jag var så exalterad att han fick börja. Med Eli har jag ingen stress men vill ändå introducera “mat”.

När började ni ge era små smakprov och vad fick de smaka först?img_20130926_110133

Alex med sin sked banan som var det heligaste under dagen. Han älskade verkligen när han fick slicka i sig lite bananmos.

 

4 thoughts on “När började ni?

  1. Jag började när sonen var ca 3,5 månader med att få smaka banan, päron och potatis mos.

    Även fruktburkarna från bebismatshyllan i affären. I början provade vi en och samma sak några dagar i rad och bara nån sked för att sedan öka successivt.

    1. Jag vill börja nu, inte för att det direkt behövs men för att det är så himla roligt att se deras reaktioner på ny mat 🙂

  2. Jag stoppade in mitt lillfinger i min lilles mun med så gott som allt jag åt så han fick i sig så många smaker som möjligt från det att han var 4mån.. Idag är han 9månader och än så länge är han inte den som spottar ut/dissar maten om man säger så- Han älskar typ allt 😉

    1. Åh, Alex var likadan när han var yngre men nu blir han bara mer och mer kräsen 🙁 Hoppas det bara är en fas..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *